Ben je ook zo moe?

Word je ook zo moe als je om heen kijkt? Of word je verdrietig? Of juist heel erg boos? Verschillende reacties, maar allemaal verklaarbaar. Je kunt niet naar de wereld om je heen kijken zonder een van deze emoties. Tenzij je je hoofd in het zand steekt. Apathisch of onverschillig wordt.

De wereldproblemen stijgen ons boven het hoofd. Er is teveel om op te noemen. De agressie van Rusland op het wereldtoneel. China dat de wereld wil overheersen. Het klimaat dat in sneltreinvaart verandert en wereldwijd problemen veroorzaakt. De aardbevingen in Turkije en Syrië. De Corona pandemie is voorlopig even gedempt maar welke nieuwe epidemie ligt op de loer?

Een van de dingen die me het meest verontrust, is dat waarheid en leugen steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn! Door de voortschrijdende technologie (“deep fake”) weet je soms niet meer of iets waar is of nep. Maar los daarvan, is het voor jou altijd duidelijk wat de juiste weg is? Wat de juiste oplossing voor een probleem is? Woningcrisis, stikstofcrisis, asielzoekers problematiek, drugs, criminaliteit, armoede, enz. De politiek verhardt en biedt geen goede oplossingen. Het systeem is failliet!

En wat is de oorzaak? Jawel, de mens! De mens is een zeer vernuftig wezen! Die tot grootse dingen in staat is.

Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: