God leren kennen

God leren kennen
God leren kennen

Hoe kun je God leren kennen?

Hoe kun je God leren kennen? Als je wilt weten wie God is, en wat Gods karakter is, dan kan dat op verschillende manieren. In de bijbel staat bijvoorbeeld dat de mensen God kunnen leren kennen door de natuur. Kijk hoe wonderlijk alles in de natuur is. Zie jij daar Gods hand in? Een geniaal ontwerp of denk je dat alles “toevallig en spontaan” ontstaan is? Maar wil je God heel goed leren kennen, kijk dan eerst naar Jezus. Jezus heeft ons God laten zien. Het is natuurlijk wel ongeveer tweeduizend jaar geleden dat Jezus hier op aarde was, maar gelukkig is daar heel veel over bekend. Het staat heel uitgebreid en gedetailleerd in de bijbel beschreven. Dat is een wonder op zich!

Wil je meer over Jezus weten, dan kun je op internet veel vinden. Bijvoorbeeld op de website IkzoekGod.

Of je kunt naar de site Goedbericht.nl. Daar vind je lezingen en studies over allerlei onderwerpen.

Bijbel-app als hulpmiddel

Als je nog geen ervaring hebt met bijbellezen, dan is een goede bijbel-app een zeer handig hulpmiddel. Hiermee kun je elke dag een klein stukje lezen inclusief begeleidende tekst of een overdenking. Zo kun je God leren kennen en jouw contact met God intensiveren.

Hier kun je de app van YouVersion downloaden.

YouTube als hulpmiddel

Mocht je naast het lezen van de bijbel, al dan niet met behulp van een app, behoefte hebben aan andere hulpmiddelen, dan is YouTube een prachtig medium! God leren kennen via YouTube! Waarom niet? Daar zijn heel veel goede bijbelstudies te vinden.

Hier vind je enkele voorbeelden. Als je enthousiast bent over een of meerdere sprekers, dan kun je natuurlijk meer studies van die persoon op Youtube zoeken.

Een aantal studies zijn Engelstalig. Als je dat lastig vind, dan kun je de vertaling (ondertiteling) aanzetten. De vertaling op Youtube is echter soms wat gebrekkig. Als je Engelstalige video’s gewend bent, dan kun je de vertaling beter uitzetten. Je went heel snel aan de bijbeltaal in het Engels maar misschien moet je af en toe een woord opzoeken. Zelf vind ik dat geen probleem.Amir Tsarfati

Jezus door de ogen van een Joodse gelovige. Amir Tsarfati is een christen van Joodse afkomst. Hij woont op de Olijberg in Jeruzalem en kijkt uit over het dal van Megiddo. Deze plek speelt een bijzondere rol als Jezus terugkomt naar de aarde (Armageddon). Omdat Amir Joodse roots heeft, zijn zijn studies zeer bijzonder. Hij kan de toekomst zoals die in de bijbel staat beschreven, vanuit het Joodse geloof en de Joodse traditie toelichten.

De gelijkenis van de tien maagden door Amir Tsarfati
De 2e komst van Jezus naar deze wereld

Gary Hamrick van Cornerstone Chapel

Gary Hamrick is een prettige spreker. Hij is pastor in de Cornerstone Chapel in Leesburg, Virginia (USA). Zijn bijbelstudies zijn Engelstalig, maar wel heel goed te volgen.

De toekomst geopenbaard!

De toekomst geopenbaard! Het boek Opwekking is het laatste boek van de bijbel. De apostel Johannes, een van de discipelen van Jezus, krijgt een visioen. God laat hem de toekomst van de mensheid zien, en Johannes schrijft alles op. Openbaring is een zeer uitgebreide beschrijving van de toekomst van deze wereld, vanaf de 1e eeuw totdat Jezus terugkomt.

Het bijbelboek Opwekking uitgelegd door Gary Hamrick

Israel als kalender van God

Israel wordt ook wel de “kalender van God” genoemd. Aan de hand van het Joodse volk kun je zien op welk punt de geschiedenis van de mensheid zich bevindt. We leven momenteel in “de tijd van de kerk”. Daarmee wordt de periode tussen de opname van Jezus (Hemelvaart) en de opname van de gelovigen bedoeld. In deze periode krijgen alle volken over de hele aarde het evangelie te horen en kunnen mensen Jezus als hun redder aannemen (genadetijd). Het volk van Israel is in deze periode over de gehele wereld verspreid en zal bijna volledig worden uitgeroeid (Holocaust). Maar dan zal God hen terugbrengen naar het land dat hen is beloofd (stichting van de staat Israel in 1948). Niet lang daarna zal Jezus zijn gelovigen “opnemen” en zal er een periode van 7 jaar aanbreken van “grote verdrukking”. Daarna zal Jezus Zijn duizendjarig vrederijk stichten.

Israel en het einde van de wereld

Chesterfield Community Church

De Chesterfield Community Church heeft een goede bijbelstudie over het Oude Testament. Het beste kun je naar de Engelstalige versie kijken/luisteren, maar mocht je dat te lastig vinden, dan kun je de vertaling aanzetten.

Journey through the Old Testament

Frank Ouweneel

Aan de wereld zoals wij die momenteel kennen, komt spoedig een einde. Dat is geen doemdenken maar realiteit. Kijk goed om je heen en je zult inzien dat de wereld aan het afglijden is. God heeft echter voor een oplossing gezorgd. Degenen die zijn/haar hoop op Jezus Christus hebben gesteld, zullen worden “opgenomen”. Daarna volgt een (korte) periode van grote ellende, en daarna komt Jezus terug om het duizendjarig vrederijk op aarde te stichten.

Frank Ouweneel presenteert de toekomst zoals die in de bijbel staat, door middel van een Powerpoint presentatie. Nederlandstalig, uitgebreid en degelijk.


%d bloggers like this: