IMG 9344

Hemel of hel?

Daar sta je dan!

Zou God jou in de Hemel moeten toelaten? Wordt het hemel of hel?

Stel je eens voor dat jouw tijd hier op deze aarde tot een onverwacht einde is gekomen. Overweldigd door verwondering bemerk je dat je voor je Schepper staat. Terwijl je verwarring en ontzag veranderen in verwachting en opwinding om eindelijk je eeuwige thuis te zien, word je plotseling tegengehouden voordat je binnengaat. God stelt jou een indringende vraag: “Waarom zou Ik je in de Hemel toelaten?”

Wordt het hemel of hel?

Hemel of hel. Wanneer die grote en wonderlijke dag voor elk van ons aanbreekt, zal God ons gelukkig niet vragen om, voordat we binnengaan, een ​​test af te leggen. Toch schetst dit scenario een belangrijk beeld wat ons tot nadenken moet stemmen. Het is bedoeld om ons te helpen het reddingsplan beter te begrijpen. 

Hoe zou jij reageren?

Sommigen reageren misschien op Gods vraag door te verwijzen naar de goede dingen die ze hebben gedaan. Anderen zouden hun trouwe kerkbezoek beschrijven en weer anderen zouden alle slechte dingen in het leven kunnen noemen die ze hebben vermeden. Hoewel dit belangrijke elementen zijn in het leven van elke christen, garanderen ze geen redding. Er is slechts één correct antwoord op de vraag:

“Ik heb Jezus Christus de Heer van mijn leven gemaakt en Hij heeft mij van al mijn zonden gereinigd.”

Is het zo eenvoudig? Ja en nee. Ja, omdat het een eenvoudige zin is om uit te spreken. Nee, omdat het heel veel inhoudt. Ben je nieuwsgierig naar wat dat betekent, gebruik dan onderstaand hulpmiddel (leesplan) om meer te weten te komen! Het kan je leven redden! Of lees eerst “Mijn eerste gebed“!

Photo by Andre Benz on Unsplash
Leesplan “De belangrijkste beslissing in je leven”

Je leven op aarde is als een zandkorrel. De eeuwigheid is als de woestijn.

%d bloggers like this: