Ja ik wil!

Ja ik wil
Ja ik wil

De eerste stap

De eerste stap met Jezus is eenvoudig. Zeg “Ja, ik wil!” tegen Jezus. Het is net als een trouwbelofte. Je belooft elkaar trouw. Jezus heeft al voor jou gekozen. Nu moet jij voor Hem kiezen. Als je dat met je hart doet, en je beseft wat dat inhoudt, dan ontvang je een nieuw leven, en zul je voor eeuwig bij Hem zijn. De dood verliest dan zijn kracht. Natuurlijk zul je op een dag sterven (tenzij Jezus eerder terugkomt) maar dat is niets anders dan het stoffelijk lichaam dat ophoudt te bestaan. Jij leeft verder in nabijheid van God.

Wat houdt dat eigenlijk in?

Als je “Ja” tegen Jezus zegt, dan zeg je eigenlijk het volgende:

  • “Ik geloof dat Jezus de Zoon van God is!”
  • “Ik geloof dat Hij vrijwillig voor mij en voor mijn zonden gestorven is”
  • “Ik geloof dat Hij uit de dood is opgestaan, naar de hemel is opgevaren en nu aan de rechterhand van God zit”
  • “Ik aanvaard Zijn offer, daardoor zijn mijn zonden kwijtgescholden en is de weg naar God open”
  • “Ik heb eeuwig leven ontvangen en mag voor altijd in de nabijheid van God zijn”
  • “Vanaf nu leef ik tot eer van God en wil ik Zijn wil doen!”.

Hoe nu verder?

Heb je al een besluit genomen en wil je verder met Jezus, vraag dan of Hij in jouw leven wil komen. Hier kun je lezen welke woorden je kunt gebruiken.

Het is verstandig om elke dag een stukje in de bijbel te lezen. Daardoor ga je steeds meer begrijpen van Gods plan voor jou en voor de wereld. En zo word je steeds sterker in je geloof. En je zult geweldige dingen ontdekken! Zo heeft Jezus ons beloofd dat Hij terugkomt om op ons op te halen! Onderstaand leesrooster kan jou daar goed bij helpen. Succes!

Mocht je meer willen weten, of wil je advies hoe je het beste verder kunt gaan, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Leesrooster “De eerste stappen met God”
%d bloggers like this: