Kerst

Kerst met Jezus

Wat is Kerst voor jou? Een stressvolle periode door alles wat er moet gebeuren? Kerstdiners? Boodschappen? Verplichtingen? Enz. enz.

Of vind je het gewoon gezellig? Familie en vrienden ontmoeten. Een kerstboom neerzetten. Het huis versieren. Mooie, stemmige muziek!

Heb je misschien een religieus gevoel met Kerst? Ga of ging je naar de kerk? Zet je een kerststalletje neer? Krijg je warme gevoelens bij het kindje Jezus?

25 december is niet de echte datum dat Jezus is geboren. Ergens in de geschiedenis is de geboorte van Jezus gekoppeld aan het midwinterfeest. Maar dat terzijde. De datum is niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat het niet stopt bij de geboorte van Jezus. Het is eigenlijk een nieuw begin.

De geboorte van Jezus was al heel lang daarvoor aangekondigd. Er was reeds in detail beschreven wat er zou gebeuren. Bijvoorbeeld hoe en waar de geboorte zou plaatsvinden. Maar er staat ook beschreven hoe het leven van Jezus verder zou verlopen. Dat Hij uiteindelijk aan het kruis zou sterven. Maar ook dat Hij uit de dood zou opstaan, “opgenomen” zou worden, EN dat Hij ook weer terug zal komen!

Het moment dat Jezus terug zal komen naar deze wereld, is niet ver verwijderd. Dat blijkt uit alles. Maar ben jij er klaar voor? Twijfel je daar over, of wil je er meer over weten, besteed de komende dagen dan wat tijd aan dit leesplan:

Kerstfeest
Kerstfeest
%d bloggers like this: