Kunt u “Jezus“ zeggen?

Kunt u “Jezus” zeggen? Niet als vloek of als stopwoordje, maar als naam van een persoon.

Als u vanaf nu, telkens als u “Jezus” zegt, bedenkt dat u de naam van een persoon uitspreekt, dan gaat er misschien iets veranderen in uw leven. Het kan cruciaal zijn. Misschien wel het belangrijkste voornemen van uw hele leven! Waarom?

Het valt mij op hoe gemakkelijk men over de persoon Jezus “heenstapt”. Alsof het niet belangrijk is. Over God praat men wel. Meestal wordt God gedegradeerd tot “iets”. Of iets vaags. Of iets ver van ons af. Vaak heeft men het over een gevoel, of iets religieus, iets kerkelijks.

Ieder mens zou eigenlijk een standpunt over Jezus moeten hebben!

Maar over Jezus hoor je mensen eigenlijk niet praten. En dat is eigenlijk raar. Ieder mens zou eigenlijk een standpunt over Jezus moeten hebben! Waarom? Omdat Hij heeft gezegd dat Hij de Zoon van God is, en dat je alleen bij God kunt komen via Jezus.

Jezus heeft gezegd dat Hij de Zoon van God is

Dat lijkt me dus voldoende reden om er over na te denken. Of om het te onderzoeken. Natuurlijk kun je besluiten om dat niet te doen en om het op zijn beloop te laten. Dat doen de meeste mensen. Maar je neemt daarmee nogal een risico!

Jezus heeft gelogen of Hij sprak de waarheid!

Ik zal u op weg helpen. Welke mogelijkheden zijn er? “Jezus heeft niet bestaan”. Daar kunnen we kort over zijn. Er is historisch bewijs in overvloed over Zijn leven en dood. Of “Jezus heeft zulke uitspraken niet gedaan”. Ook op dat punt is overvloedig historisch bewijs. Dan zijn er nog maar twee mogelijkheden. Jezus heeft gelogen of Hij sprak de waarheid!

U MOET kiezen! U ontkomt er niet aan.

Aan u de keuze! Wat u ook kiest, het heeft gevolgen. Voor nu. Voor later. Voor de eeuwigheid! En u ontkomt er niet aan. U MOET kiezen! Jezus heeft namelijk ook gezegd “Wie niet voor Mij is, is tegen Mij!”. Dus als u niet kiest, dan zit u automatisch in het vijandelijke kamp. En neem van mij aan, dat wilt u echt niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: