2df9bd41 7dda 4954 94f5 C887c6b69e5b

Niemand heeft een excuus

Ben jij gelovig?

Mensen die Jezus niet kennen, weten eigenlijk niet goed hoe je moet “geloven”.

“Ik geloof wel in iets”. “Ik geloof wel dat er meer is…”. Dat zijn veelgehoorde uitspraken. Men zou wel willen, maar men weet niet hoe!

Niemand heeft een excuus!

‘God is wel onzichtbaar, maar uit alles wat Hij geschapen heeft, blijken zijn eeuwige kracht en goddelijkheid. Want sinds het ontstaan van de wereld is zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft. Daarom hebben de mensen geen enkele verontschuldiging.’

Romeinen 1:20 HTB

De bijbel is er duidelijk over. Je kunt ingewikkeld doen. Je kunt vaag doen. Je kunt zeggen dat het ingewikkeld is, dat je het allemaal niet zo goed weet, enz. Maar het is eigenlijk heel simpel. De bijbel zegt: “Kijk om je heen, kijk naar de natuur, kijk en ontdek hoe mooi en wonderlijk de schepping is!”. Kijk naar een pasgeboren baby.

God laat zich kennen door de natuur. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan geloven als hij of zij dat echt wil. “Geloven” kun je ook vertalen als “vertrouwen”. Vertrouw er op dat God alles nieuw zal maken. Alle ellende en verdriet zullen voorbij zijn als Jezus terugkomt naar deze aarde en Zijn Koninkrijk vestigt. En dat gebeuren. En velen zijn ervan overtuigd dat dat zeer spoedig zal gebeuren!

Geloven is geen gevoel, maar een kwestie van “willen”! Het is een wilsbesluit!

%d bloggers like this: