Wanneer is het Kerst?

Wanneer is het Kerst
Wanneer is het Kerst

Jezus!!

Wat is jouw eerste associatie bij hetgeen hierboven staat? Ik hoor het de hele dag om mij heen. Het hele jaar door. Bijna iedereen gebruikt het als uitroep of stopwoordje, maar het is en blijft een vloek als je het “zomaar” gebruikt.

Op het moment dat ik dit schrijf is het bijna Kerst. En dan krijgt het voor sommige mensen een andere betekenis. Dan gaat het opeens over de geboorte van “het kindje Jezus”. Dan krijgt men een soort nostalgisch gevoel. Een stalletje, een kribbe, herdertjes, maar ook een kerstboom, familie en heel veel eten en drinken! Ergens in de geschiedenis is de herdenking van de geboorte van Jezus vermengd met het midwinterfeest. Vandaar die kerstboom.

Wanneer is het Kerst?

Wanneer is het Kerst? Inderdaad is het zo, dat veel mensen bij Kerst aan de geboorte van Jezus denken. Daar is niks mis mee. Maar voor mij is het elke dag Kerst. Elke dag heb ik contact met Jezus. Ik heb geen bijzondere dag nodig om aan Jezus te denken. Zonder Jezus zou mijn leven leeg zijn. Niet dat ik eenzaam of zielig ben. Ik heb een prachtig en overvloedig leven. Ik heb nergens tekort aan. Niet in materieel opzicht, niet in emotioneel opzicht en niet in geestelijk opzicht. Maar zonder Jezus zou ik geestelijk dood zijn. Ik zou een grote leegte in mijn binnenste ervaren. Ik zou stuurloos zijn. Waarschijnlijk zou ik proberen om gelukkig te worden in dit leven. Ik zou mijzelf willen ontwikkelen, ergens voldoening uit proberen te halen. Ik zou zoveel mogelijk tijd met mijn dierbaren willen doorbrengen. En ik zou waarschijnlijk materiële welvaart nastreven. Maar uiteindelijk zou dat voor mij niet bevredigend zijn. Ik zou altijd die ene grote vraag hebben: wat voor zin heeft dit alles? En waar ik heel veel moeite mee zou hebben, is het gevoel dat er geen gerechtigheid is in deze wereld!

Kerst zal verdwijnen

Nu ik Jezus heb leren kennen, heb ik voldoening en inzicht gekregen. Ik begrijp nu wat God van jou en mij wil. Ik snap nu ook waar de wereld naar toe beweegt. Heel veel ontwikkelingen op het wereldtoneel staan al eeuwenlang in detail in de bijbel beschreven. De geboorte van Jezus was ook al heel lang van tevoren bekend gemaakt. Zijn dood en zijn opstanding waren ook al heel lang van tevoren bekend gemaakt. De holocaust en de stichting van de staat Israel waren ook al bekend. Maar wat het nu spannend maakt, is dat de herbouw van de Joodse tempel ook voorspeld is. Dat lijkt nu nog onmogelijk (want op die plek staat een moslimtempel), maar het zal toch binnenkort plaatsvinden. Maar het meest spannende is dat Jezus de gelovigen van deze aarde zal wegnemen. Wat daarna gebeurt, is ook in detail beschreven. Jezus zal terugkomen en Zijn Vrederijk stichten. Er zal geen oorlog meer zijn, geen ziekte, geen verdriet. En men zal geen Kerst meer vieren, want Jezus is onder ons!

Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen. Er zal geen dood meer zijn, geen verdriet, geen rouw of pijn, want die dingen horen bij de oude wereld die voorbij is.’’

‭‭Openbaring‬ ‭21:4‬ ‭HTB‬‬

%d bloggers like this: